Ramolit Împărat, Făt Bengos şi Piţi Cosânzeana!

basme3Cretine şi sadice poveşti avem. “Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte” este un basm taman bun de îmbolnăvit copiii de depresie galopantă. Restul sunt doar cretine. Psihanalizând personajele basmului românesc descoperim că singurele personaje mişto sunt Calul şi Zmeul. Restul sunt vai mama şi steaua lor. O adunătură de împăraţi purii şi căcăcioşi, cocalari de Ferentari în rol de Feţi Bengoşi şi piţipoance de bani gata.

Ramolit Împărat: două tute şi o Piţi

Nu contează că îl cheamă Roşu, Verde, Turcoaz, Roz sau Kaki Împărat. El este, de fapt, Ramolit Împărat. Nu are nici un merit că a ajuns pe tron. Nu a fost ales de nimeni, dar s-a brodit să fie primul născut din alt Senil Împărat. Este eminamente cretin în toate deciziile pe care le ia. Are, de regulă, trei fete. Două sunt tute, proaste şi urâte cu spume. Aia mică e ceva mai isteaţă, dar fiţoasă la maxim şi răzgâiată. E o piţi perfectă, futăciune de Dorobanţi. Doar I phone-ul, unghiile false, poşeta Vuitton şi silicoanele îi lipsesc. Şi belciugul din labia mare dreaptă. Împăratul este văduv şi încornorat, că la 80 de ani nu putea avea Cosânzeană de 15. Tutele alea mari o urăsc sincer pe mezină că are craci, ţâţe şi cur. Ba se mai şi mărită înaintea lor cu un cocalar de Făt Bengos, că pe ele nici Talpa Iadului nu le vrea. Ramolit Împărat nu are sânge în instalaţie. Este un purtător ilegal de koaie. Când dă de belea o scoate pe aia mică la produs. I-o vinde lui Făt Bengos pe care îl mai mituieşte şi cu juma de împăraţie, peştele dreacu.

Făt Bengos

Este cocalarul perfect, macho de Ferentari, Radu Beller sau Prelungirea Ghencea. Golan de bani gata, Făt Bengos e şi el plod de alt Purisan Împărat. Care Purisan este, de cele mai mule ori, frate cu Ramolit Împărat. Aşa că basmul românesc, pe lângă că e cretin, mai e şi incenstuos. Făt Bengos e al treilea copil şi ştie că s-a ras pe bot de averea şi împărăţia lui tac-su. Când aude ce pleaşcă poate să-i pice de la boul de unchi-su, se arunca în luptă ca fata mare în paloş. Şmenar deştept, face tot felul de combinaţii şi se înconjoară de aliaţi cu aptitudini utile, perverse sau zoofile: Setilă, Gerilă, Păsărilă. Îl mai are la mână şi pe Piticul Barbă Cot căruia i-a dat bani cu camătă, aşa că îl ia şi pe el. Îl remorchează şi pe Strâmbă Lemne că are drujbă şi-i bună la tăiat de zmei. În general e băftos, ştie când să îşi pună curul la bătaie şi când nu. Când e groasă scoate castanele din foc cu mâna altora ca orice cocalar. E un jeg de om. Zmeul îl provoacă la luptă dreaptă, dar Făt Bengos umblă numai cu şmenuri: bea apă vie, aruncă oglinda, năframa, peria, gresia, faianţa, velux-ul. Doar spanac nu mănâncă, în rest trişează pe rupte. Habar nu are pentru cine se bate. Nu-l interesează cum arată mezina lui Ramolit Împărat. Doar zestrea.

Calul

Este singurul personaj deştept şi pozitiv din tot basmul românesc. Şi chinuit. A zăcut ani de zile bubos şi răpciugos în bălegarul din grajd. Doar un idiot ca Ramolit Împărat putea să îl ţină aşa. Făt Bengos vorbeşte cu Mama Omida şi hoaşca îi vinde pontul cu jăraticul. Odată pus pe picioare calul, ca orice animal nobil, îi este recunoscător. Îi face strategia şi business – planul lui Făt, îl poartă în zbor, mă rog, îl scoate din toate căcaturile. Şi ce primeşte ca răsplată?! Un şut în cur, back to the grajd, după ce cocalarul nu mai are nevoie de el.

Zmeul

Este un tip cinstit, muncitor şi self made. Lui nu i-a dat nimeni nimic de-a gata. A tras din greu să îşi facă hoceagul său de pe Tărâmul Celălalt. A cărat bolovani cu roaba şi buşteni cu cârca. Mă-sa, mama zmeilor, i-a dat o educaţie sănătoasă fără băşini şi fără bani nemunciţi. Când i s-a sculat de însurătoare, Zmeul a respectat tradiţia şi şi-a furat mireasa la fel cum a făcut tătâne-su. Că doar nu erau zoofil ca Păsărilă să ia vreo jivină sau altă lighioană. A pus laba pe mezina lui Ramolit Împărat. Viril, onest, bărbăteşte. “Te iubesc, fă, să moară mama, hai la tetea. Dacă tu nu mă vrei, eu te vreau”. A ţinut-o pe piţipoancă în puf, i-a făcut toate poftele, doar doar s-o da pe brazdă şi s-o culca, de drag, cu el. Nu a violat-o, nu face zmeul din astea. Piţi Cosânzeana s-a udat toată când l-a văzut pe Făt Bengos fără să ştie că e pe post de Bruce Willis trimis de tac-su. Şi-a tras-o cu el chiar în patu Zmeului. La ce să te aştepţi de la o curvă?! Prostul de zmeu mai avea şi bun simţ şi trimitea buzduganul înaine să vină acasă. Cordacii erau atât de prinşi de futai că nu au mai auzit nimc şi i-a luat Zmeul ca din oală. L-a provocat pe Făt Bengos la luptă dreaptă dar a fost învins prin vicleşuguri. Nasol. Drept ar fi fost să-l belească Zmeul pe cocalar şi să-i tragă o bătută târfăloagei până ajungea cu şuturi în cur înapoi la Ramolit Împărat.

Morala basmelor româneşti

Dacă eşti băiat de băiat, şmenar şi oportunist, profiţi de prostia celor mari care şi-au atins nivelul maxim de incompetenţă şi te aranjezi pe viaţă. Principiul lui Peter.

Dacă eşti o bunăciune fiţoasă şi bogată, or să umble toţi în limbă după curul tău şi averea lui tac tu.

Dacă eşti un tip cinstit, muncitor şi cu bun simţ şi mai lupţi şi după reguli, pici de papagal şi mori ca boul.

Concluzie

Vreţi basme? Mai bine turnaţi apă în calculator şi navigaţi pe Google, luaţi prafuri de muşchi şi mergeţi la tras de fiare sau răzbeliţi coafura în 13 la stilist. Şi am încălecat pe un X5 şi v-am lăsat fără opinici.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s