Amanţii sunt călare pe Blogoval! Şi fuck nebunii…

corina-ozon

Pe Corina Ozon chiar “O ştiu de undeva” şi nu îmi trebuie nici un “Prospect de femeie” pentru a o citi şi iubi. Teoretizam, cu puţină vreme de vale, Blogovalul. Spaţiul nostru cel de toate zilele şi nopţile, virtual şi creativ unde postăm şi, vorba lui Dorin Tudoran, ne umplem de blogdaproste. Şi, gură aurită fiind, ziceam că după revelaţiile Adrian Teleşpan, Petronela Rotar şi Ana a lui Barton, vine tare din urmă, călare pe val de blogoval, Corina Ozon cu ai săi Amanţi. Atunci abia urcase câteva texte pe blogul său cu nume diafan şi poză de profil aşişderea. Am râs cu lacrimi şi am suferit de zgârmici metafizic până la următoarea postare. Da am suferit rău de tot!

 

Paradox este alcătuirea Corinei. Blondă doar la păr, cu înfăţişare candidă de statuetă de Tanagra, greu de crezut că poate fi atât de spurcată la limbă şi oţeţită la fiere. Reporter par excelance, Corina are psihologia la vârful degetelor cu care tastează şi un umor dulce amar de numa numa. Şi mai are ea ceva fainisim. Nu suportă ipocrizia. Din toată astă a ei alcătuire a ieşit o carte fenomen. “Zilele amanţilor” se citeşte pe nerăsuflate, oriunde te apucă lectura: acasă, la birou, în metrou, la piaţă,  chiar şi la volan. Dacă vedeţi maşini trase pe dreapta şi şoferi cu o carte în poală râzând ca apucaţii, e clar că citesc ozonienii  amanţi!

coperta

Mircea şi Cati există în fiecare. Suntem noi, cei care, măcar odată în viaţă am fost sinceri cu noi  înşine şi cu ispita şi am călcat strâmb. Iar dacă unii s-au ţinut virtuoşi, tot au păcătuit în amantlâcul cu gândul. Cartea nu este pentru pudici şi pudibonzi. Nici pentru sfertodocşii înguşti la minte. Departe de ei să rămână! Culmea e că, şi credeţi fiecare literă din ce scriu acum, Corina este o pudică.Nu vei auzi din gura ei nici picată cu ceară cuvintele fruste din carte!  Asta nu înseamnă că e ipocrită. Nu! A surprins radiografia clipei, RMN-ul limbajului şi tomografia amanţilor absoluţi. Mircea e un Mitică simpatic, inteligent dar cu limite, băiat bun cu nevastă pisăloagă. Cati e un fel de Pisi Piţi dar nurlie, ţăcănită şi destupată la minte şi ea. Ce mai tura vura sunt simpatici şi delicioşi.  Ca să citez exact respectând litera şi spiritul cărţii, Mircea şi Cati se fut pe rupte şi pe unde apucă, cu patimă, antren şi năbădăi. La ea acasă, în delegaţii, nu contează. Nasol e că intervin sentimentele, gelozia, frustarea. Scrierea asta are de toate: şi eros şi intrigă şi suspans şi un umor cu totul şi cu totul special şi a putea şi nu se poate şi noroi şi stele. Când te apropii de final înjuri de genitale şi te rogi la Dumnezeu să nu se sfârşească.

Şi hai să mai fiu Gură de Aur odată. “Zilele Amanţilor” se vor vinde ca pita caldă, deja o fac, va mai fi un tiraj şi va deveni bestseller-ul anului. Nu era musai să fie iar Banatu Fruncea, dar pare-se că va fi.  Aşa îi trebuie dacă a mâncat-o unde nu recunoaşte şi a scris un fenomen de carte.Reţeta succesului este naturaleţea, umorul, sinceritatea şi curajul de a folosi în scris cuvintele pe care le rostim firesc zi de zi. Folosite machaivelic exact acolo unde şi tu cititorule le-ai fi scos pe gură! Clar?!

Blogovalul nu iartă. Odată ajuns sus pe talaz te duce ca vântul şi ca gândul. E nevoie de talent, echilibru şi caracter pentru a rezista acolo sus. Corina le are cu prisosinţă  dar va trebui să mai “cotizeze” cât de curând cu volumul doi. Nu de alta, dar Blogovalul obligă şi nu iartă!

P.S. Mai facem un pariu?! La cum o ştiu ne va trăzni în freză şi neuroni cu o carte la care nici nu ne gândeam, să zicem aia cu taximetriştii, apoi, după ce ne va ţine bine cu alea umflate de poftă şi nerăbdare, ne va mai trata cu ceva amanţi futăcioşi şi diafani. Aferim!

 

 

2 gânduri despre &8222;Amanţii sunt călare pe Blogoval! Şi fuck nebunii…&8221;

  1. Reblogged this on Iulicika's Blog and commented:
    Încă o recenzie scrisă în stilul original al lui Cătălin Bădulescu. El mă cunoaşte de când pierdeam împreună nopţile, nu, nu cum vă imaginaţi, ci în redacţia televiziunii Antena 1, la cabinele de montaj. Cătălin spune că romanul meu „Zilele amanţilor” e „o carte fenomen”.

  2. Si am ramas cu o foame nebuna – nebuna de a citi cartea Corinei.Vreau sa rad si sa contagiez lumea mea cu veselie sagalnica..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s